Fiscaal Attest

Trek tot 45% van de kampprijs terug via je personenbelasting.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is een fiscaal attest

Hoeveel kan ik terugtrekken

Met dit attest trek je in aanslagjaar 2024 (inkomstenjaar 2023) maximum 45% van de kampprijs (maximum €15,70 per kampdag) terug via je personenbelasting.

Ofwel gemiddeld €61,65 voor een kamp met kostprijs van €137.

Heb ik recht op een fiscaal attest

Regels rond de aangifte


Wanneer ik ontvang ik een fiscaal attest

Op de laatste dag van het kamp ontvang je automatisch* het fiscaal attest per e-mail van ons. Vind je de e-mail niet meer terug? Ook op je YES account kan je vanaf de laatste dag van het kamp het attest in PDF terugvinden.

YES Events stuurt in het begin van elk kalenderjaar (startende vanaf 2024) alle correct ingevulde fiscale attesten van vorige kalenderjaar door naar de overheid, zo zal de belastingvermindering automatisch vooringevuld worden op je belastingsaangifte.

Het fiscaal attest is enkel voor kinderen die niet ouder zijn dan 14 jaar.


Ik heb mijn attest niet ontvangen, wat nu

Als je het attest niet automatisch hebt ontvangen dan ontbreken er gegevens op je YES account. Het is verplicht om zowel de volledige naam, adres als het rijksregisternummer van de ouder én het kind in te vullen op je YES account bij 'mijn familie' voor we het fiscaal attest kunnen opmaken.

Zijn de rijksregisternummers niet aangevuld op het einde van het kamp dan zal je geen attest krijgen. Zodra je de ontbrekende info aanvult op je YES account zullen de attesten binnen de 2 uur zichtbaar worden op je YES account en kan je ze daar downloaden.

Zijn de rijksregisternummers niet aangevuld voor 31 december dan zullen wij deze niet kunnen doorsturen naar de overheid en zal je belastingsaangifte niet vooraf ingevuld zijn. In dit geval kan je met de PDF versie gebruiken om je belastingsaangifte alsnog in te vullen.


Fiscaal attest op een andere naam

De fiscale attesten worden altijd opgemaakt op naam van de persoon die de inschrijving heeft gemaakt, je kan op je YES account bij 'mijn familie' op het profiel van je kind aanpassen op welk adres het fiscaal attest komt te staan.

Je kan de gegevens van de attesten steeds wijzigen ook al zijn ze al doorgestuurd. Dit wordt automatisch aangepast op je yes account zodra je de gegevens wijzigt.

Wijzig je dit na 31 december dan hebben wij de digitale aangifte reeds gedaan op basis van de gegevens die wij op 31 december hadden. Hier kan niets meer aan veranderd worden.

Was dit een antwoord op uw vraag?