Bij sportkampen werk je onder het vrijwilligerstatuut of artikel 17 statuut afhankelijk van je functie.
Bij events werk je onder het studentenstatuut indien je nog studeert en onder het artikel 17 statuut wanneer je al een vaste job hebt.
🔎 HET VRIJWILLIGERSSTATUUT ONDER DE LOEP
Wanneer je werkt onder het vrijwilligersstatuut, ontvang je een forfaitaire kostenvergoeding voor jouw engagement. De forfaitaire kostenvergoeding omvat alle voorbereiding voor de start van je kampweek, je engagement tijdens je kampweek en de nabeschouwing na je kampweek.
🔎 HET ARTIKEL 17 STATUUT ONDER DE LOEP
Je kan als werkende, zelfstandige of als werkzoekende bij ons aan de slag. Concreet gebeurt dit onder het artikel 17. Dit is voor onze sector mogelijk tot 450 uren/jaar, met een plafond per kwartaal van 150 uren. Dit geldt niet voor het 3e kwartaal, waarin het toegelaten plafond 285 uren bedraagt.
Voor studenten is het plafond beperkt tot 190 uren/jaar. Concreet betekent dit dat een student die werkt in het kader van artikel 17 en die in hetzelfde kalenderjaar als student werkt, maximaal 190 uren in het kader van artikel 17 (ongeacht de 'activiteit') kan cumuleren met 475 uren als student waarbij de kwartaalplafonds nog steeds van toepassing zijn.
🔎 HET STUDENTENSTATUUT ONDER DE LOEP
Je kan werken onder het studentenstatuut indien je op regelmatige wijze ingeschreven bent in een onderwijsinstelling. Onder dit statuut kan je in totaal 475 uren per jaar werken. Hierbij tellen alle uren waarop je een event begeleidt mee.